02
مرداد
گلکسی تب اس 6 به عنوان یک تبلت، طراحی شیک و بروزی دارد و در این زمینه تغییرات قابل توجهی نسبت به نسل قبلی داشته است. این تبلت از بدنه خوش ساخت آلومینیومی استفاده می کند که دارای ضخامت 5.7 میلی متری بوده و از این منظر، حدود 1.4 میلی متر باریک تر از نسل قبلی بوده و 0.2 میلی متر باریک تر از آیپد پرو 2018 می باشد. نکته دیگر در مورد بدنه تب اس 6، وزن 420 گرمی آن می باشد که حدود 60 گرم، کمتر از نسل قبلی بوده و علاوه بر بهبود ارگونومی، موجب حمل و نقل آسان تر آن شده است.
در قسمت پشتی گلکسی تب اس 6 ، دوربین دوگانه با چینش عمودی به چشم می خورد که در نوع خود، نکته جالبی برای یک تبلت به شمار می آید. در قسمت پایین این دوربین یک فرورفتگی کشیده وجود دارد که در واقع محل اتصال قلم S Pen برای شارژ و نگهداری آن می باشد.
در قسمت جلو، نمایشگر 10.5 اینچی سوپر آمولد حضور دارد که حاشیه های اطراف آن، تا حدودی کوچک تر از نسل قبلی می باشد و این نمایشگر حدود 82 درصد مساحت قسمت جلو را به خود اختصاص داده است. در قسمت پایین این نمایشگر، سنسور اثر انگشت اوپتیکال قرار داده شده است که می توان گفت سریع ترین نمونه اوپتیکال بکار رفته در بین محصولات سامسونگ بوده و در بیشتر موارد، عملکردی قابل اتکا دارد.
با نگاه به فریم Tab S6 متوجه می شویم مشابه چیزی که در Tab S5e دیده بودیم، سامسونگ جک 3.5 میلی متری هدفون را از این تبلت حذف کرده و در داخل جعبه، تبدیل مخوصی قرار نداده است. اما روی سمت چپ این تبلت، درگاه POGO وجود دارد که امکان اتصال آسان به داک و کیبورد مخصوص را فراهم می کند.
روی لبه سمت راست فریم این تبلت، درگاه سیمکارت و میکرفون به چشم می خود که کمی بالاتر از آن ها، کلید های پاور و تنظیم حجم صدا قرار داده شده اند. همچنین گلکسی تب اس 6 سامسونگ، از 4 اسپیکر استریو استفاده می کند که دو مورد از آن ها به همراه میکروفون ثانویه، روی لبه بالایی قرار داشته و دوتای دیگر، به همراه درگاه Type-C در لبه پایینی حضور دارند. نا گفنته نماند که این درگاه از نوع USB 3.1 بوده و امکان اتصال تبلت به نمایشگر های مختلف و همچنین امکان اتصال انواع حافظه فلش را فراهم می کند.
نمایشگر
مشابه بیشتر محصولات سامسونگ، نمایشگر گلکسی تب اس 6 نیز یکی از اصلی ترین نقاط قوت آن به شمار می آید. این نمایشگر 10.5 اینچی از نوع سوپر آمولد می باشد که دارای رزلوشون 2560×1600 بوده و تراکم پیکسلی بسیار خوب 288 ppi را در نسبت تصویر 16:10 در اختیار می گذارد.
حداکثر روشنایی این نمایشگر در حالت دستی به حدود 460 نیت می رسد که نشان می دهد برای استفاده از آن در محیط های روشن، نگرانی خاصی وجود نخواهد داشت. همچنین این نمایشگر از استاندارد های HDR 10 و +HDR 10 پشتیبانی می کند و رنگ های به نمایش گذاشته شده در آن، در عین شادابی از دقت بسیار خوبی برخوردار هستند.
در قسمت تنظیمات نمایشگر این تبلت، همانند چیزی که گوشی های اخیر سامسونگ دیده ایم، دو پروفایل رنگی Vivid و Natural وجود دارد. در حالت پیش فرض یعنی Natural، این نمایشگر فضای رنگی sRGB را پوشش می دهد که در آن رنگ ها با دقت بالایی به نمایش گذاشته می شوند. در حالت بعدی اما، فضای رنگی به DCI-P3 تغییر می کند که در آن به شادابی رنگ ها و کنتراست نمایشگر، افزوده می شود و در این حالت می توان دمای رنگ ها را به دلخواه تغییر داد.
تنها نکته منفی که برای نمایشگر Galaxy Tab S6 می توان در نظر گرفت، نرخ بازسازی 60 هرتز می باشد که آن را یک پله پایین تر از آیپد پرو با نرخ بازسازی 120 هرتز قرار می دهد. بد نیست بدانید که نرخ بازسازی بیشتر، تاثیر محسوسی در احساس نرم و روان بودن رابط کاربری و سرعت اجرای دستورات لمسی دارد و به طور کلی استفاده از قلم های دیجیتال روی چنین نمایشگر هایی، لذت بخش تر می باشد.
اسپیکر
گلکسی تب اس 6 همانند چیزی که در Tab S5e و Tab S4 دیده بودیم، از اسپیکر 4 گانه استفاده می کند که توسط AKG توسعه داده شده اند و از قابلیت Dolby Atmos پشتیبانی می کنند. حجم صدای خروجی از این اسپیکر ها، بسیار زیاد بوده و حتی بیشتر از نمونه بکار رفته در آیپد پرو می باشد. همچنین برای این اسپیکر ها، فضای داخلی بزرگی در نظر گرفته شده است که باعث می شود با وجود بدنه باریک تبلت، شاهد بیس کاملا عمیقی باشیم.
در زمینه کیفیت نیز این اسپیکر ها، بهترین نمونه بکار رفته در بین تمام اسمارتفون ها و تبلت های سامسونگ بوده و صدای خروجی از آن ها، بسیار شفاف و با جزئیات بالا می باشد که این شفافیت در حجم حداکثر نیز حفظ می شود. جالب است بدانید که نرم افزار این تبلت با توجه به نحوه قرارگیری در دست افراد (عمودی، افقی)، صدای خروجی را تنظیم خواهد کرد؛ به طوری که فرکانس های بالا، از اسپیکرهای بالایی خارج شوند.
دوربین
در دنیای امروزی که حتی اسمارتفون های میان رده از دوربین های چندگانه استفاده می کنند، دوربین دوگانه شاید چندان جذاب نباشد؛ اما مطمئنا در دنیای تبلت ها، استفاده از دوربین دوگانه ویژگی جذابی خواهد بود.
دوربین اصلی گلکسی تب اس 6 از سنسور 13 مگاپیکسلی استفاده می کند که در پس لنزی با گشودگی دهانه دیافراگم f/2.0 قرار گرفته است و دوربین دوم به سنسور 5 مگاپیکسلی مجهز می باشد که از لنزی با زاویه دید فوق عریض و گشودگی دهانه دیافراگم f/2.2 استفاده می کند. این ترکیب سخت افزاری برای دوربین، حتی در دنیای اسمارتفون های میان رده چندان قدرتمند نمی باشد؛ اما برای یک تبلت که عکاسی در آن از اهمیت پایینی برخوردار است، می تواند ترکیب قدرتمندی به شمار بیاید.
جالب است بدانید که دوربین دوم این تبلت، علاوه بر زاویه دید فوق عریضی که در اختیار می گذارد؛ قابلیت عکاسی پرتره را نیز ممکن می کند. البته باید در نظر داشته باشید که این قابلیت فقط برای عکاسی از سوژه های انسانی کاربرد دارد. رابط کاربری دوربین هم مشابه نمونه بکار رفته در گوشی های اخیر سامسونگ می باشد، با این تفاوت که محل قرار گیری کلید شاتر به نحوی است که دسترسی به آن، آسان تر باشد.
کیفیت تصاویر ثبت شده با هر دو دوربین گلکسی تب اس 6 ، در سطح مطلوبی قرار می گیرد. در حقیقت این تصاویر دارای رنگ های زنده و رنج داینامیکی گسترده می باشند که نویز آن ها به خوبی کنترل می شود؛ اما در زمینه جزئیات، نباید انتظار زیادی از آن ها داشته باشید.
دوربین سلفی این تبلت هم از حسگر 8 مگاپیکسلی استفاده می کند که در زمینه عکاسی نباید حساب چندانی روی آن باز کرد و بیشترین کاربرد آن برای تماس های ویدئویی می باشد.
سخت افزار
در حال حاضر برای خرید تبلت اندرویدی، گزینه ای سریع تر از گلکسی تب اس 6 در بازار پیدا نخواهید کرد. این تبلت از تراشه 7 نانومتری اسنپدراگون 855 استفاده می کند که پیش از این در سایر گوشی های پرچمدار سال 2019 دیده بودیم و 6 یا 8 گیگابایت حافظه رم این تراشه را همراهی می کنند که بسته به مدل تبلت (128 گیگ یا 256 گیگ) متفاوت می باشد.
پردازنده مرکزی (CPU) اسنپدراگون 855 همانند تراشه های بالا رده امروزی (اگزینوس 9820، کرین 990) از 8 هسته پردازشی در 3 کلاستر مختلف استفاده می کند. قدرتمندترین کلاستر پردازشی در واقع از تک هسته Cortex-A76 بهره می برد که حداکثر فرکانس کاری آن، 2.84 گیگاهرتز می باشد. دومین کلاستر قدرتمند نیز از سه هسته مشابه با کلاستر اول استفاده می کند، با این تفاوت که حداکثر فرکانس کاری آن ها، 2.42 گیگاهرتز می باشد. در نهایت نوبت به کلاستر سوم می رسد که از 4 هسته پردازشی Cortex-A55 با حداکثر فرکانس کاری 1.8 گیگاهرتز استفاده می کند و مصرف بهینه تر را به همراه خواهد داشت.
استفاده از معماری جدید باعث شده است که پردازنده مرکزی این تراشه در مقایسه با نسل قبلی، حدود 45 درصد بهبود داشته باشد و بنچمارک های مختلف نشان می دهد که عملکرد آن در زمینه پردازش تک هسته ای با تراشه کرین 980 در یک سطح بوده و در یک رده پایین تر اگزینوس 9820 سامسونگ و A12 اپل قرار می گیرد. اما در زمینه پردازش چند هسته ای، این تراشه قدرتمند تر از تراشه های سامسونگ و هواوی بوده و نزدیک ترین رقیب برای A12 اپل به شمار می آید.
بعد از پردازنده مرکزی، نوبت به پردازنده گرافیکی آدرنو 640 می رسد که از Vulkan 1.1 و گیمینگ HDR پشتیبانی می کند و تست های انجام گرفته نشان می دهد که این پردازنده گرافیکی در مقایسه با نسل قبلی تا 20 درصد قدرتمند تر شده و در حال حاضر قدرتمند ترین نسخه بین تمام تراشه های اندرویدی می باشد.
یک پردازشگر بصری جدید هم برای اسنپدراگون 855 در نظر گرفته شده است که قادر به نقشه برداری عمیق در 60 فریم می باشد که عملکرد بهتر در هنگام اجرای اپلیکیشن های واقعیت افزوده را به همراه خواهد داشت. پردازشگر سیگنالی تصاویر هم بروز شده و قابلیت فیلمبرداری 4K HDR در 60 فریم را در اختیار می گذارد و مصرف انرژی آن تا 25 درصد بهبود داشته است.
مورد جدید دیگر در تراشه اسنپدراگون 855، نسل چهارم موتور هوش مصنوعی می باشد که تجربه استفاده از دستیار صوتی، دوربین، گیمینگ و … را به صورت سریع تر و هوشمند تر در اختیار خواهد گذاشت و عملیات مربوط به هوش مصنوعی تا 3 برابر سریع تر نسل قبلی صورت خواهد گرفت.
استفاده از این ترکیب سخت افزاری در گلکسی تب اس 6 باعث شده تا این تبلت عملکرد بسیار سریع و روانی داشته باشد و سنگین ترین بازی ها در آن با کیفیت بالایی به اجرا گذاشته شوند. گشت و گذار در رابط کاربری، اجرای همزمان چند برنامه در Dex ، ویرایش ویدئو و عکس نیز بدون مشکل دراین تبلت انجام می گیرد و در طول بررسی، شاهد افزایش دمای دستگاه به صورت غیر طبیعی نبودیم.
نرم افزار
Galaxy Tab S6 با سیستم عامل اندروید 9.0 روانه بازار شده است که رابط کاربری One Ui روی آن نصب می باشد. از این رو نرم افزار این تبلت بسیار شبیه به گوشی هایی چون گلکسی S10 و … می باشد که از رابط کاربری One Ui استفاده می کنند. استفاده از این رابط کاربری بسیار ساده است و ظاهر آن یکپارچه تر از همیشه می باشد. به عنوان مثال، تمامی آیکون ها از نو طراحی شده اند و المان های این رابط کاربری به گونه ای هستند که استفاده از آن با یک دست، راحت تر از قبل می باشد. البته باید در نظر داشته باشید که رابط کاربری One Ui در دستگاه هایی با سایز تبلت، کمکی به استفاده با یک دست نمی کند و این ویژگی فقط در گوشی های هوشمند به چشم می آید. برای آشنایی بیشتر با رابط کاربری One Ui می توانید بررسی گلکسی اس 10 پلاس را مطالعه فرمایید.
Samsung DeX
علاوه رابط کاربری بسیار کارآمد One Ui، حالت Samsung Dex نیز در Galaxy Tab S6 بدون نیاز به هرگونه مبدل و رابطی در دسترس است و با فعال کردن آن نوعی کامپیوتر با امکانات محدود در اختیارتان قرار می دهد. در ابتدای کار، تعدادی از اپلیکیشنهای سامسونگ، نظیر گالری، مرورگر اینترنت و پیامها را در محیط دسکتاپ مشاهده خواهید کرد. در گوشهی سمت چپ از لبهی پایین نمایشگر، آیکونهای اپدراور، هوم و ریسنت اپس قرار دارند و در کنار آنها، اپلیکیشنهای در حال اجرا در دسترس هستند. گوشهی سمت راست از لبهی پایین نمایشگر نیز میزبان مجموعهای از میانبرها برای دسترسی به مواردی مانند تنظیم حجم صدا، کلید ثبت اسکرینشات، ابزار جستوجو، زمان و تاریخ و در نهایت اعلانها است.
علاوه بر این، می توانید با وصل کردن کابل HDMI به آن از دکس دوگانه بهره مند شوید؛ به طوری که در دو صفحه مجزا دکس مود در اختیارتان قرار می گیرد و تجربه مولتی تسکینگ بی نظیری برایتان به جای می گذارد.
به طور پیشفرض، اپیلیکشن های موجود روی دکس مود بسیار محدود هستند ولی اپلیکشن های کاربردی دیگر نظیر ورد، اکسل، اسکایپ و چندین برنامه دیگر به طور کامل با دکس مود سازگار هستند. همچنین در انجام برخی بازی ها با مشکل موجه خواهید شد؛ چراکه به طور تمام صفحه در اختیار نخواهد بود و برای اجرای آن به صورت فول اسکرین باید در حالت عادی اقدام به اجرای آن نمایید. گذشته از این موارد طراحی برخی اپلیکشن های پیش فرض موجود روی تبلت، برای استفاده در حالت رومیزی بهینه شده اند، اما سایر اپلیکیشن ها با همان رابط کاربری موجود روی حالت معمولی اجرا می شوند.
در حالت کلی دکس مود محیطی شبیه ویندوز برای شما تداعی می کند، اما با اپلیکیشن های محدود. در واقع شما می توانید با سویچ کردن به این حالت، فقط محیط کاربری تبلت خود از حالت تکراری موبایل مانند تغییر دهید. البته برخی مزیت های دیگر مثل راحتی استفاده از ماوس و کیبورد را نیز در اختیار می گذارد، ولی در مجموع نمی توان انتظاراتی همانند یک کامپیوتر قابل حمل را از آن داشت. با این حال انتظار داریم در آینده نه چندان دور سامسونگ با ارایه به روز رسانی های مختلف برای دکس، آن را بیشتر کاربردی نماید.
قلم اس پن
ویژگی جذاب سری نوت گوشی های سامسونگ برای تبلت گلکسی تب اس 6 نیز در نظر گرفته شده است که بسیار کاربردی می باشد. قلم اس پن در گلکسی تب اس 6 ، بر خلاف نسل های قبلی و با توجه به جایگاه مخصوص روی بدنه، جزو ویژگی های اصلی آن به شمار می آید. این قلم اندازه ای بزرگ تر از نسخه اسمارتفون دارد که باعث می شود حس و حالی نزدیک به قلم های معمولی داشته باشد و استفاده از آن برای طولانی مدت، آسان تر باشد. همچنین بدنه قلم جدید، از پلاستیک مات می باشد که از سر بودن آن کاسته است.
همانند چیزی که در گلکسی نوت 10 دیده بودیم، سامسونگ برای قلم گلکسی تب اس 6 هم سنسور های شتاب سنج و ژیروسکوپ را افزوده است که در کنار بلوتوث کم مصرف، امکان استفاده از آن به عنوان ریموت را در اختیار می گذارد. همانطور که می دانید، به وسیله اتصال بلوتوث، می توان از طریق قلم اس پن کاری هایی مانند عکاسی را به وسیله کلید روی آن انجام داد، اما وجود سنسور ها چند ویژگی جدید را هم به آن می افزاید.
به عنوان مثال در اپلیکیشن دوربین با نگه داشتن دکمه قلم و حرکت دادن آن به سمت بالا و پایین می توان بین دوربین اصلی جا به جا شد و تکرار این حرکت به سمت راست و چپ، امکان جا به جایی بین حالت های مختلف دوربین را در اختیار می گذارد. از دیگر کاربرد های این ویژگی در اپلیکیشن موزیک می باشد که با حرکت به سمت چپ و راست می توان موزیک در حال پخش را تغییر داد و با تکان دادن قلم به سمت بالا و پایین، می توان حجم صدا را افزایش با کاهش داد
گذشته از این موارد، S Pen به عنوان یک قلم دیجیتال بدون بلوتوث و سنسور های ذکر شده در قسمت بالا، حس و حال طبیعی از یادداشت برداری و نوشتن را در اختیار می گذارد و دقت آن در سطح بالایی قرار می گیرد. همچنین سامسونگ اپلیکیشن یادداشت برداری خود را بهبود بخشیده است که در آن می توان دست نوشته ها را با دقت بالایی به متن تایپی تبدیل کرد و حتی به عنوان فایل word یا … به اشتراک گذاشت.
همانطور که اشاره کردیم، قلم جدید اس پن به دلیل داشتن بلوتوث کم مصرف، نیاز به شارژ شدن دارد. سامسونگ برای این منظور جایگاه مخصوصی را در پشت تبلت در نظر گرفته است که قلم به صورت مغناطیسی روی آن قرار می گیرد و از طریق نشانگر ظاهر شده روی نمایشگر، می توان میزان درصد باتری آن را متوجه شد. بد نیست بدانید که قلم هنگام اتصال به بدنه، به صورت محکمی روی آن می ماند و احتمال افتادن تصادفی آن بسیار پایین است. همچنین به گفته سامسونگ در عرض 10 دقیقه می توان قلم را به طور کامل شارژ کرده و به مدت 90 دقیقه از آن استفاده کرد.
باتری
گلکسی تب اس 6 همانند Tab S5e به باتری 7040 میلی آمپر ساعتی مجهز شده است که حدود 260 میلی آمپر ساعت کوچک تر از نسخه بکار رفته در تب اس 4 می باشد؛ با این حال ظرفیت این باتری همچنان بسیار بزرگ بوده و در کنار تراشه 7 نانومتری، یکی از نقاط قوت این تبلت به شمار می آید. در تست ترکیبی PC Mark که مواردی مثل وبگردی، ویرایش فیلم و عکس، اجرای بازی و … را شبیه سازی می کند، گلکسی تب اس 6 می تواند حدود 13 ساعت را دوام بیاورد. بنابراین می توان گفت که در استفاده روز مره، این تبلت به راحتی می تواند 1 روز کاربر خود را همراهی کند. (توجه داشته باشید که شارژدهی یک محصول با توجه به نوع استفاده افراد مختلف، متفاوت خواهد بود.
سامسونگ در داخل جعبه این محصول، شارژر 15 واتی را قرار داده است که از این منظر آن را رده بالاتری از رقیب آیپدی قرار می دهد؛ با این وجود استفاده از فناوری های جدید تر شارژ سریع که پیش از این نمونه آن را در میان رده هایی مثل گلکسی A70 دیده ایم، می توانست بهتر باشد. ناگفته نماند که با استفاده تجهیزات قرار گرفته در داخل جعبه، می توان در عرض 30 دقیقه حدود 24 درصد از باتری Galaxy Tab S6 را شارژ کرد و شارژ کامل آن حدود 2 ساعت و 20 دقیقه زمان نیاز دارد که با توجه به اندازه بزرگ باتری، رقم بسیار خوبی به شمار می آید.