بلاگ

۴ قدم ساده برای عوض کردن لاستیک پنچر شده

۴ قدم ساده برای عوض کردن لاستیک پنچر شده

حتماً شما نیز در موقعیتی حساس قرار گرفته‌ اید که برای رسیدن به مقصد بسیار عجله دارید، اما ناگهان متوجه پنچر شدن لاستیک ماشین خود شده‌ اید. همانطور که مستحضر هستید تعویض لاستیک پنچر شده یک کار بسیار تخصصی نمی‌ باشد اما ممکن است برای بعضی از افراد استرس ‌زا و زمان بر باشد. مخصوصاً اگر در مورد آن اطلاعاتی نداشته و یا تا کنون آن را انجام نداده باشند. شایان ذکر است که جهت تعویض لاستیک خودرو پنچر شده زیاد منطقی نیست که به تعمیرگاه یا افراد ماهر مراجعه کرد، پس جهت کاهش زمان و استرس کمتر تا انتهای مطالب با ما همراه باشید تا چهار قدم ساده برای عوض کردن لاستیک پنچر شده ی خودرو آشنا شوید.

چند توصیه مهم قبل از حرکت

قبل از اینکه اطلاعات لازم جهت تعویض کردن لاستیک خودرو را در اختیارتان قرار دهیم، ترجیح داده چند نکته مهم را ذکر کنیم؛ قبل از حرکت با خودرو، وضعیت تمام لاستیک‌ ها را چک کرده تا از بروز هرگونه مشکل احتمالی جلوگیری شود. به طور مثال از مناسب بودن فشار باد تک تک تایر ها مطمئن شوید، چک کنید که مانع زیر چرخ‌ ها قرار نگرفته و در فصل سرما حیواناتی مانند گربه و کبوتر زیر چرخ‌ ها نیستند. ما به شما توصیه می‌ کنیم هنگام خرید خودروی جدید صندوق عقب را چک کرده و مطمئن شوید که لاستیک زاپاس، آچار چرخ و جک دارد. تا در صورت پنچری احتمالی کمترین وقت را از دست دهید. معمولاً محل قرارگیری و نوع لاستیک یدک در هر ماشینی متفاوت می‌ باشد. پس قبل از بروز حادثه محل قرارگیری لاستیک یدک آچار و جک را بیابید.

عوض کردن لاستیک پنچر شده

لاستیک پنچر شده

چند نکته ایمنی مهم جهت تعویض لاستیک پنچر شده

هنگامی که در زمان حرکت متوجه شدید یکی از لاستیک‌ ها پنچر شده است، سریعاً در کنار خیابان بایستید، زیرا ادامه دادن به رانندگی آسیب‌ های زیادی به تایر و چرخ وارد خواهد کرد. در حد امکان دور از ترافیک باشید.
در مکان‌هایی که هموار، پست و بدون شیب هستند، تایر ها را تعویض کنید، زیرا اگر در مکان ‌های سراشیبی و سربالایی ‌ها تایر ها را تعویض کنید، احتمال سر خوردن ابزار و در رفتن جک افزایش می یابد. یک نکته مهم که باید بدانید این است که هرگز نباید جهت یافتن جای پاک با لاستیک‌ های پنچر شده مسافت زیادی را طی کنید، زیرا هدایت اتومبیل در چنین وضعیتی سخت و بسیار خطرناک خواهد شد و همچنین احتمال وارد شدن صدمه به رینگ و لاستیک نیز افزایش می ‌یابد. در صورت نیاز، علائم هشدار دهنده به کار برده و چراغ هشدار اتومبیل را روشن کنید.

امروزه با افزایش قیمت لاستیک خودرو باید بیش از پیش به سلامت لاستیک ها اهمیت دهیم و از آن ها به خوبی مراقبت کنیم. همچنین می توان برای خرید لاستیک از فروشگاه های فروش اقساطی کمک بگیریم و

۴ گام ساده برای عوض کردن لاستیک پنچر شده خودرو

برای عوض کردن لاستیک پنچر شده لوازم مورد نیاز را تهیه کنید، که عبارتند از؛ لاستیک زاپاس، جک جهت بالا بردن خودرو، آچار جهت باز و بسته کردن پیچ‌ های چرخ. پس از تهیه این ابزار ها ۴ روش ساده برای عوض کردن لاستیک پنچر شده را در ادامه مطالب مطالعه کنید:

عوض کردن لاستیک

تعویض لاستیک پنچر شده

گام اول: خارج کردن لاستیک زاپاس

اولین قدم برای عوض کردن لاستیک پنجر شده یافتن و خارج کردن لاستیک زاپاس می ‌باشد. به طور معمول لاستیک زاپاس در اکثر خودرو ها در صندوق عقب قرار دارد؛ اما در بعضی از خودرو ها باید کفی صندوق عقب را کنار زده تا لاستیک زاپاس خارج شود. در اتومبیل‌ های کراس اوور نیز به طور معمول لاستیک زاپاس در پشت در عقب خودرو قرار دارد. در برخی از موارد نیز لاستیک زاپاس در زیر خودرو تعبیه شده است .

گام دوم: باز کردن پیچ های لاستیک پنچر شده

در دومین مرحله قبل از قرار دادن جک زیر خودرو، پیچ‌ های لاستیک پنچر شده را باز کرده تا پیچ ها سر جای خود شل شوند. در صورتی که چرخ‌ های اتومبیل شما قالپاق دارند، ابتدا قالپاق را خارج کنید. اگر مهره‌ ها به علت زنگ زدگی محکم شده‌ اند، احتمال دارد در زمان باز کردن پیچ‌ ها جک از زیر ماشین سر بخورد، به همین علت قبل از قرار دادن جک پیچ ها را تا حد امکان باز کرده تا بعد از قرار دادن جک زیر اتومبیل به راحتی لاستیک معیوب را از سر جای خود خارج کرد. هنگام باز و شل کردن مهره‌ ها اتومبیل را در دنده قرار داده و ترمز دستی را بکشید. در این صورت از حرکت اضافی اتومبیل جلوگیری می ‌شود. اگر نمی ‌توانید پیچ‌ ها را با آچار چرخ و با نیروی دستان خود باز کنید، می‌ توانید آچار را روی مهره قرار داده و با پا به آن ضربه بزنید تا پیچ در سر جای خود شل و باز شود.

گام سوم: جک زدن زیر ماشین

در سومین مرحله باید جک را زیر خودرو قرار داد و خودرو را بالا برد. جک را از محفظه خود خارج کرده و زیر اتومبیل کار بگذارید. مکان قرار گرفتن جک باید طوری باشد که به طور دقیق زیر شاسی اتومبیل قرار بگیرد. به این نکته باید توجه داشته باشید که در صورت قرار گرفتن جک در مکان‌های دیگر خودرو،
سبب وارد شدن فشار به قسمت ‌هایی می ‌شود، که نمی ‌توانند وزن خودرو را تحمل کنند، و دچار آسیب دیدگی می‌شوند. هنگامی که جک را در مناسب ‌ترین محل قرار دادید، با استفاده از قسمت قلاب مانند پیچ بالا برنده جک را بچرخانید.

تعویض لاستیک

تعویض لاستیک پنچر

گام چهارم: خارج کردن لاستیک پنچر شده و بستن لاستیک سالم

در این مرحله مهره‌ های لاستیک را که تا حدودی باز کرده بودید را به طور کامل باز کرده و لاستیک را از سر جای خود بیرون بیاورید. توجه داشته باشید که باید مهر ها را از همان سمتی که باز شده‌ اند، دوباره سر جای خود ببندید. پس از خارج کردن لاستیک پنچر شده لاستیک زاپاس را در جای خود قرار داده و پیچ‌ها را ببندید. بعد از قرار دادن پیچ‌ها با دست سر جای خود، همه پیچ ‌ها را به حالت ضربدری با آچار مخصوص چرخ سفت کنید. جهت اطمینان است از بسته شدن تمامی چرخ ‌ها یک بار دیگر با پا به آچار چرخ به تک تک پیچ‌ها ضربه بزنید. جک را از زیر خودرو خارج کنید و به رانندگی ادامه دهید.

نتیجه گیری

در مطالب بالا متوجه شدید که احتمال پنچر شدن لاستیک ‌های هر اتومبیلی در هنگام حرکت وجود دارد. به همین علت صاحبان خودرو باید ابزار های لازم برای پنچرگیری را با خود به همراه داشته باشند. با توجه به اینکه پنچرگیری لاستیک خودرو یک کار تخصصی نمی‌باشد همه افراد می ‌توانند آن را انجام دهند. ما در این مقاله ۴ قدم ساده برای عوض کردن لاستیک پنچر شده برایتان توضیح دادیم، تا به راحتی بتوانید لاستیک خودروی خود را تعویض کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *